OM Konstnären

Foto: Nora Onyango Foto: Nora Onyango

Sara Abramson, född 1971 

Jag har ritat och målat sedan jag var ett barn, det har alltid varit min egen plats, där jag tappar uppfattningen om tid och rum. Jag inser nu att det alltid har varit mitt sätt att vara helt och hållet här och nu.

Skapandet var under många år något som jag gjorde vid sidan av, vid sidan av mina studier, vid sidan av mitt arbete. Under de 20 år som jag gjorde karriär i näringslivet och fick fyra barn så målade jag och ritade jag bara sporadiskt.

Efter en utmattning 2018, så började jag måla igen. Jag hoppade av min karriär och började praktisera yoga och utbilda mig till coach samtidigt som jag la den största delen av min tid på att måla. Inspirationen till mina målningar kommer från människor runt omkring mig och mina klienter, men mest av allt min egen personliga utveckling, Jag har fått att jobba hårt på att vara schysst mot mig själv och sätta gränser och budskap kring detta kommer fram i mina målningar. Med min konst vill jag inspirera till självkärlek, förändring, systerskap och att leva ett mer hållbart liv. 

Jag jobbar med akryl och spray och mina motiv är alltid starka kvinnor som har tagit ett beslut, antingen tittar de på sin betraktare med en uppfodrande blick eller så har de slutit sina ögon och lyssnar inåt. Motiven hittar jag på sociala medier eller i modemagasin. Jag målar av uttrycket och lägger sedan bort bilden och efter många, många lager av färg hittar jag slutligen det uttryck jag vill.

utställningar

19-26 mars 2020 utsällning "Always be Kind", Nikita, Stockholm
5-30 september 2020 hägernäs strands galleri "höstsalong", täby
10 augusti-18 september 2020 Barristaan "Be a boss", Stockholm
9 maj utevernissage, stockholm
7 mars 2020 artshow, galleri zeitgeist, uppsala
16 november 2019 artshow, galleri zeitgeist, uppsala
10-13 oktober 2019 affordable art fair, stockholm
12 september 2019 uppsala kulturnatt, galleri zeitgeist, uppsala
29 mars-4 maj 2019 Barristaan, "Sara och hennes systrar part 2, Stockholm
1 juni 2018 hemma, "Sara och hennes systrar", Stockholm